Ratsastus

 

mirakel_ranta.jpg

Enter a caption

MAASTORETKET

Tällä hetkellä tarjoamme 1-3 tunnin maastoretkiä ensisijaisesti ratsastustaitoisille aikuisille ja nuorille.

Tunnin käyntimaasto, tutustumiskäynti

Jos viime ratsastuksestasi  on kulunut jo hiukan  aikaa, voit valita rauhallisen käyntimaaston, jossa voit nauttia kauniista luonnosta ja tutustua rauhassa ratsuusi ennen pidempää maastoretkeä.

Emme valitettavasti ota tällä hetkellä aloittelijoita, esimerkiksi taluttajia emme pysty tarjoamaan maastoon mukaan.Yksi vaihtoehto voisi olla liinatunti, jos haluat yksityistunnin tehokasta opetusta kentällä, (katso tiedot alla)

Maastoretki 1,5-2h
Puolitoistatuntinen maastoretki saariston kauniissa luonnossa meren läheisyydessä. Sopii ratsastajille, jotka osaavat ravata ja laukata, ja pystyvät tarvittaessa  ylittämään pienehkön ojan tai esteen  maastossa. Ryhmän  etenemisvauhti sovitetaan osallistujien taitotason mukaan. Lähtökohtaisesti maastoretket ovat sopivimpia aikuisille ja nuorille.

Pitkä maastoretki 2,5-3h
Maastoretki, jonka kesto on kesto noin 2,5-3 tuntia ryhmän vauhdista riippuen. Maastoretkeen voidaan yhdistää haluttaessa esimerkiksi lounas ja illaksi rentouttava melontaretki.Sopii ratsastajille, jotka osaavat ravata ja laukata, ja pystyvät tarvittaessa ylittämään pienehkön ojan tai esteen maastossa. Ryhmän etenemisvauhti sovitetaan osallistujien taitotason mukaan. Lähtökohtaisesti maastoretket ovat sopivimpia aikuisille ja nuorille.

Hemmottelupaketti aikuisille
2 tunnin maastoretki ratsastaen, lounas ja leppoisa kajakkiretki, kokonaiskesto n. 6 tuntia. Hemmottelupakettia voidaan räätälöidä toiveiden mukaan. Pakettiin voidaan yhdistää esimerkiksi veneretki, illallinen Airistolla, hierontaa, akupunktiohoitoja, Bollywood-tanssia, hevosten maastakäsittelyä, käynti Salvador Dalin yksityisnäyttelyssä, tutustumista paikallisiin nähtävyyksiin tai sisustusliikkeisiin.

Yksityistunti liinassa juoksuttaen

Yksityistunti kentällä , jolloin voidaan keskittyä sinun osaamiseen ja ratsastuksen opetteluun. Tämä sopii myös reippaille aloittajoille.esim kolmen tunnin tehokas paketti  auttaa alkuun ja opit itse tärkeät jarrun ja kaasun niin että hevonen on liinassa .Sopii  myös kokeneemallekkin ratsastajalla; ilman jalustimia juoksutus tekee hyvää istunnalle. Tunnin hinta 60 eur

Saariston rengastie
Tallimme sijaitsee Paraisilla, Saariston rengastien varrella. Mikäli haluat yhdistää ratsastusretken tai melonnan leppoisaan lomailuun Turun saaristossa, löydät lisätietoja Saariston rengastiestä ja Turun saariston matkailupalveluista  Turun saariston matkailuportaalista.

OHJEET RATSASTAJILLE

Ratsastus tapahtuu aina omalla vastuulla. Ratsastus  on samalla tavalla tekniikka ja tasapainolaji, kuten laskettelu tai hiihto, kukaan ulkopuolinen henkilö ei pysty ”pitämään” sinut satulassa.Sen vuoksi talutamme aloittelijoita.

Varaa aina maastoretki etukäteen. Saavu tallille hyvissä ajoin noin puoli tuntia ennen lähtöaikaa.

Suosittelemme henkilökohtaista tapaturmavakuutusta osallistujille. Ratsastajilla olisi hyvä olla joko SRL:n ratsastusseuran jäsenyys  tai Green Card -kortti. Green Cardiin kuuluu ratsastuksen urheiluvakuutus, joka on samanlainen kuin ratsastusseurajäsenyyteen kuuluva vakuutus. 

On tärkeää arvioida oma ratsastustaito realistisesti, tutustumistunti voi olla hyvä tapa aloittaa.

Ratsastusta varattaessa haluaisimme tietää ratsastajien taitotasosta sekä siitä onko tulossa lapsia, aikuisia, miehiä tai erityisen pieni- tai suurikokoisia ratsastajia. Islanninhevoset ovat pienehköjä, 130-140cm säkäkorkeudeltaan, joten ratsastajan painoraja on n. 95kg hieman hevosesta riippuen.

Varausta tehdessäsi ilmoita syntymävuotesi, ratsastuskokemuksesi sekä mahdolliset allergiat ja sairaudet.

Ikäraja maastoon on 12 vuotta ja toivomme, että alle 16-vuotiaat ratsastavat yhdessä huoltajansa kanssa. Alaikärajasta voidaan tarvittaessa joustaa. Koska suurin osa hevosista on nuorehkoja ja näin ollen reippaita ratsastaa, otamme retkillemme ensisijaisesti ratsastustaitoisia aikuisia ja nuoria.

Ratsastusta varten tarvitset hanskat sekä tukevat korolliset jalkineet, talvella ei kumisaappaita, HUOM lenkkarit eivät ole turvalliset ratsastuksessa. Maastoretkelle suosittelemme turvallisuussyistä saappaita tai minichapseja. Minichapseja voi lainata tallilta. Sadesäällä varaa mukaan sadevarusteet ja ehkä vaihtovaatteet.  Lainaamme tarvittaessa kypärän, turvaliivin ja heijastinliivin. Kypärän lisäksi suosittelemme myös turvaliivin käyttöä.

Säävaraus myrskykelillä tai kovalla pakkasella (pakkasraja -15), sadesää ei aiheuta peruutusta.

Jos olet kiinnostunut ryhmällesi räätälöidystä hemmottelupaketista, ota  yhteyttä alla olevalla lomakkeella, suunnitellaan yhdessä ryhmällesi sopiva paketti.

Pankkiyhteystiedot mahdollisia varausmaksuja varten löydät hinnastosta.