Ratsastus

Tarjoamme viikoittain 1-3 h maastoretkiä sekä tilauksesta pidempiä vaelluksia ja yksityistunteja ratsastuskentällä. Pidemmät vaellukset löydät omalta sivultaan. Luethan ”ohjeet ratsastajille” ennen ratsastusta.

maasto

MAASTORETKET 

1 h maasto (perusratsastustaitoisille)

Lyhyt maasto, ryhmän etenemisvauhti sovitetaan osallistujien taitotason mukaan. Sopii myös ratsastustaon jälkeen satulaanpalaajille, kunhan perusratsastustaidot on hallussa.

1,5 – 2 h maasto (osaaville ratsastajille)

Maastoretki saariston kauniissa luonnossa meren läheisyydessä. Sopii ratsastajille, jotka osaavat ravata ja laukata, ja pystyvät tarvittaessa ylittämään pienehkön ojan tai esteen  maastossa. Kesto riippuu ryhmän vauhdista, ja vauhti sovitetaan osallistujen taitotason mukaan.

2,5 – 3 h maasto (osaaville ratsastajille)

Pitkä maastoretki saariston kauniissa luonnossa meren läheisyydessä. Sopii ratsastajille, jotka osaavat ravata ja laukata, ja pystyvät tarvittaessa ylittämään pienehkön ojan tai esteen maastossa. Kesto riippuu ryhmän vauhdista, ja vauhti sovitetaan osallistujen taitotason mukaan. Maastoretkeen voidaan yhdistää haluttaessa esimerkiksi lounas ja illaksi rentouttava melontaretki.

Metsämieliratsastus (perusratsastustaitoisille)

Metsämieli yhdistää luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutukset tietoisen läsnäolon harjoituksiin (mindfulness). Metsämieliratsastus tarjoaa kiireettömän hevoshetken, jossa hevoset auttavat ihmisiä harjoittelemaan läsnäoloa. Retkellä edetään rauhallisessa käynnissä, ja harjoituksia tehdään myös maastakäsin. Kokonaiskesto on 2 tuntia, ja sisältää myös hevosten hoidon. Sopii myös satulaanpalaajille tai hieman kokemattomammille ratsastajille, kunhan selkäännouseminen onnistuu ja perusratsastustaidot ovat hallussa. Metsämielivetäjä: Reetta Haapasalo

kentällä

YKSITYISTUNTI KENTÄLLÄ (myös aloittelijoille)

Yksityistunti liinassa juoksuttaen

Yksityistunti kentällä, jolloin voidaan keskittyä sinun osaamiseesi ja ratsastuksen opetteluun. Esim kolmen ratsastustunnin tehokas paketti auttaa alkuun ja opit itse tärkeät perusratsastustaidot. Sopii myös kokeneemmallekin ratsastajalle: ilman jalustimia juoksutus tekee hyvää istunnalle.

VALMENNUKSET

Fia Bergman on FEIF (taso I) – ja Tölt in harmony -ohjaaja, joka pitää tallillamme tölttivalmennuksia englanniksi ja ruotsiksi. Valmennuspäivät päivitetään Ajankohtaista-sivulle sekä tallimme Facebook-sivuille. Lisätietoa voit kysyä Sarilta.

Lisäksi tallilla pidetään säännöllisesti koulu- ja esteratsastustunteja.