Ratsastus

clara wickstrom

OHJEET RATSASTAJILLE

 • Ratsastus tapahtuu aina omalla vastuulla. Ratsastus  on tekniikka- ja tasapainolaji, eikä kukaan ulkopuolinen henkilö pysty ”pitämään” sinua satulassa. Suosittelemme henkilökohtaista tapaturmavakuutusta ratsastajille.
 • Islanninhevoset ovat pienehköjä, 130-140cm säkäkorkeudeltaan, joten ratsastajan painoraja on n. 95kg hieman hevosesta riippuen.
 • Ikäraja maastoon on 12 vuotta ja toivomme, että alle 16-vuotiaat ratsastavat yhdessä huoltajansa kanssa. Alaikärajasta voidaan tarvittaessa joustaa. Koska suurin osa hevosista on nuorehkoja ja reippaita ratsastaa, otamme retkillemme ensisijaisesti ratsastustaitoisia aikuisia ja nuoria.
 • Tee varaus etukäteen ja arvioi omaa taitotasoasi. Varausta tehdessäsi ilmoita syntymävuotesi, ratsastuskokemuksesi sekä mahdolliset allergiat ja sairaudet.
 • Käytä turvallisia säänmukaisia ratsastusvarusteita: käytämme aina kypärää, ja lisäksi suosittelemme hanskoja ja turvaliiviä. Tarvittaessa voimme lainata kypärän, turvaliivin ja minichapsit.
 • Saavu tallille hyvissä ajoin noin puoli tuntia ennen lähtöaikaa. Hevosten laidunkauden aikana on hyvä saapua jo tunti ennen lähtöaikaa, jotta voidaan yhdessä hakea hevoset laitumelta.
 • Säävaraus myrskykelillä tai kovalla pakkasella (pakkasraja -15), sadesää ei aiheuta peruutusta.

maasto

OHJEET MAASTOSSA LIIKKUMISEEN

 • Käytämme aina huomioliivejä, joita saa tallilta lainaan.
 • Kuljemme maastossa autotien oikeaa reunaa.
 • Säästämme pikkuteillä ajouria kulkemalla tien reunassa tai keskellä tietä.
 • Huomioimme muut liikenteessä.

MAASTORETKET (ratsastustaitoisille)

Tällä hetkellä tarjoamme 1-3 tunnin maastoretkiä ensisijaisesti ratsastustaitoisille aikuisille ja nuorille. Ryhmän etenemisvauhti sovitetaan osallistujien taitotason mukaan.

Tunnin käyntimaasto, tutustumiskäynti
Jos viime ratsastuksestasi  on kulunut jo hiukan  aikaa, voit valita rauhallisen käyntimaaston, jossa voit nauttia kauniista luonnosta ja tutustua rauhassa ratsuusi ennen pidempää maastoretkeä.

Maastoretki 1,5-2h
Maastoretki saariston kauniissa luonnossa meren läheisyydessä. Sopii ratsastajille, jotka osaavat ravata ja laukata, ja pystyvät tarvittaessa  ylittämään pienehkön ojan tai esteen  maastossa. Kesto riippuu ryhmän vauhdista.

Pitkä maastoretki 2,5-3h
Maastoretki saariston kauniissa luonnossa meren läheisyydessä. Sopii ratsastajille, jotka osaavat ravata ja laukata, ja pystyvät tarvittaessa ylittämään pienehkön ojan tai esteen maastossa. Kesto riippuu ryhmän vauhdista. Maastoretkeen voidaan yhdistää haluttaessa esimerkiksi lounas ja illaksi rentouttava melontaretki.

kentällä

YKSITYISTUNTI KENTÄLLÄ (myös aloittelijoille)

Yksityistunti liinassa juoksuttaen
Yksityistunti kentällä, jolloin voidaan keskittyä sinun osaamiseesi ja ratsastuksen opetteleuun. esim kolmen tunnin tehokas paketti  auttaa alkuun ja opit itse tärkeät perusratsastustaidot. Sopii myös kokeneemallekin ratsastajalle: ilman jalustimia juoksutus tekee hyvää istunnalle.

valmennus

VALMENNUKSET JA LEIRIT

Valmennukset

Fia Bergman on FEIF (taso I) – ja Tölt in harmony -ohjaaja, joka pitää tallillamme tölttivalmennuksia englanniksi ja ruotsiksi. Valmennuspäivät päivitetään Ajankohtaista-sivulle sekä tallimme Facebook-sivuille. Lisätietoa voit kysyä Sarilta.

Leirit

Järjestämme lomakausina päiväleirejä ja yön yli -ratsastusleirejä aikuisille. Maastoratsastuksen lisäksi leireihin voidaan yhdistää istuntaharjoituksia, tölttitreenejä, hierontaa, joogaa, viini-ilta, paljuilua yms. Saaristopaketilla voidaan veneillä, harrastaa melontaa, uida, kalastaa jne. Leireihin on helppo yhdistää myös saariston rengastien tai pikkurengastien kiertäminen.

Voit myös kerätä oman porukan (väh. 4 hlöä) ja räätälöimme teille oman paketin: ikimuistoiset synttärit, polttarit, tai vaikka äiti ja tytär -leirin. Oman leiriporukan koonnut henkilö saa lahjaksi itselleen yhden pitkän maastoretken, jonka voi varata itselleen sopivaan ajankohtaan.

Kysy lisää vaihtoehdoista!