Hevoset

Islanninhevoset:

Feila frá Forsnäs
(islannista käännös englanniksi ”shyness”)
i.Thor ei.Greta fra Nevala ei.Hastigur fra Brekkufelli
Upea, musta tamma, jonka säkä on yli 140cm. Loistava luonne, hyvin positiivinen kaiken suhteen. Älykäs ja tyylikäs  uranainen, jolla on sama kampaaja  kuin Lenita Airistolla. Mukava ratsastaessa, välillä vähän maastossa innostuu, töltti löytyy.

Fjalar frá Forsnäs
Kolmen tähden Jallu eli Hjallis. Tämä pieni suuri  mies on hiljainen ja hieman ujo, mutta
omaa loistavan työmoraalin ja kivat askellajit. Luottopakki ja pieni voimanpesä.

Gnipa frá Forsnäs
(islannista käännös englanniksi ”mountain top”)
i.Thor e. Gulla fra Nevala ei.Hastigur fra Brekkufelli
Tallin ensimmäinen islanninhevonen,  kulomusta isohko tamma. Gnipa sai orivarsan (frá Wilhelmsberg) äitienpäivänä 2016. Poika on saanut emänsä vahvan ja rohkean luonteen.
Varsan isä on Juha Kontion ori Rödull fra Holtsmula, eli hän on siis Heppnin velipuoli.

Grindill frá Forsnäs
(islannista käännös englanniksi “storm”)
i.Bragi fra Austurkoti e.Halldis fra Brekkufelli ei.Marel fra Feti
Kulomusta ruuna ja  pitkätukka on Heppnin hyvä kaveri, jätkät muodostavatkin parivaljakon ”Spiidi ja Saku” ja joskus mennään laitumella ”purkka tukassa” kuten Kummelissa aikoinaan. Ratsastaessa ”Spiidi”  vaatii  hieman kokeneemman ratsastajan, kuitenkin lunki ja leppoisa ratsastettava, jolta löytyy töltti  ja hyvä laukka.

Hallkatla frá Forsnäs
i.Thor e.Bylgja fra Nevala ei.Hastigur fra Brekkufelli
Hiirakon kirjava pienehkö tamma, joka pyrkii presidentiksi laumassa ja  pomottaa vähän
kaikkia laumassa. Ratsastaessa tomera täti, joka vaatii määrätietoisen ratsastajan. Hyppää ojat yms. vähän liioitellen.

Heppni frá Forsnäs
(islannista käännös englanniksi ”good luck, fortune”)
i.Rödull fra Holtsmula ei.Thor
Kulomusta ruuna, joka on lauman” puhemies”, keskeyttää tarvittaessa pitkät jorinat ja valvoo että pysytään asiassa.Tallissa välillä sählää, mutta ratsastaessa hoitaa virkansa hienosti ja reippaasti.

Hlussa frá Forsnäs
(islannista käännös englanniksi ”strong woman”)
i.Thor e.Metta fra Nevala ei.Skelmir fra Pori
Reipas ruunikko tamma, joka on laumassa sopuisa. Ratsastaessa reipas ja melko herkkä, hyvät liikkeet.

Kaikki tallin islanninhevoset ovat samalta kasvattajalta, Katariina Koskiniemeltä. Koskiniemi kasvattaa islanninhevosia Laihialla kasvattajanimellä frá Forsnäs. Tammat  Gnipa, Feila, Hlussa ja Hallkatla ovat sisarpuolia keskenään, heidän isänsä on Thor, komea musta ori ”ukkosenjumala”. Brekkufelli on emänisä Hallkatlalla, Feilalla sekä Gnipalla. Islanninhevostalli Forsnäsin nettisivut löydät täältä

Isot hevoset:

KEC Chocaholic
Ruunikko ruuna on säkäkorkeudeltaan 180cm ja on kisannut myös kenttäratsastuksen vaativalla tasolla ja saavuttanut mm. Suomen sarjakilpailu Racing Trophyn kolmannen sijan.

Mirakel
Rautias tähtipää tamma on 175cm säkäkorkeudeltaan ja on kilpaillut kenttäratsastuksessa myös vaativalla tasolla. Mirakelilla on myös kenttäratsastuksen joukkue-SM-mitalit  hopea ja kulta. Mirakel on kisannut rataesteitä 110cm tasolla sijoittuen. Osaava myös kouluratsastuksessa, tosin kisatilanteessa voisi olla kouluradalla maltillisempikin.

Mirakel ja Choca ovat pariskunta, jotka tarhailevat ja kilpailevat yhdessä, tosin Mirakel on päätösvaltainen ja Choca äänetön yhtiökumppani tarhassa ulkoillessa.