Tallin väki

wilhelmsberg parainen brolle sari

Tallia pitävät Sari Haijanen ja Bror Engström. Vuonna 2004 he rakensivat Hyvilempin kylään Wilhelmsbergin tilalle Kastelli-talon ja myöhemmin myös tallin. Sari on harrastanut hevosia koko ikänsä ja kilpaillut kenttäratsastuksessa vaativalla tasolla vuosia. Paraisten kauniissa maisemissa ratsastaessaan Sari sai idean asiakasmaastoista. Pienen kannustuksen sekä hyvien yhteistyökumppaneiden myötä asiakastoiminta alkoi vuonna 2016 ja pikkuhiljaa tallille on kasaantunut lauma pohjalaisia nuoria issikoita Islanninhevostalli Forsnäsista sekä syntynyt omiakin kasvatteja.

Sarilla on aina monta rautaa tulessa. Kastellin talomyynnin lisäksi hän huolehtii hevosista, vetää maastoja, sisäänratsastaa nuoria hevosia, ohjaa yksityistunteja aloittelijoille sekä satulaanpalaajille ja treenaa Chocalla kenttäratsastusta sekä Feilalla ja Gnipalla askellajeja.

Brolle taas on tärkeässä roolissa tallin huoltojoukoissa. Hän hoitaa rauhallisen jämäkästi tallin erilaisia korjaus- ja ylläpitohommia kehitysinsinöörityönsä ohessa. Brorin apulaisena mukana pyörivät koirat Capu ja Darwin.

wilhelmsberg parainen janina

Janina toimii Wilhelmsbergin tallityöntekijänä. Sarin ja Brollen naapurina hän on seurannut tallin toimintaa alusta alkaen. Janina viihtyy hevosten seurassa, eikä hänestä usein ehdi nähdä vilaustakaan, mutta siisti talli kertoo, että Janina on ollut paikalla. Janina on taitava keppihevosten tekijä, ja hänen keppihevosensa löytääkin esimerkiksi Instagramista tililtä @myrskytuulen_keppihevoset.

wilhelmsberg parainen reetta

Reetta vetää maastoja ja vastaa tallin nettisivuista ja Instagramista. Hänellä on myös metsämielivetäjän koulutus, ja hän ohjaa maadoittavia metsämieliratsastuksia tallilla säännöllisesti. Reetta kokeilee ja ideoi mielellään kaikkea uutta ja järjestää uusia juttuja muidenkin kokeiltavaksi, kuten esimerkiksi ratsastusjoogaa. Reetta treenailee oman issikkansa Óríonin kanssa. Työkseen Reetta toimii vastuullisuuspäällikkönä. Instagramissa Reettaa ja Óríonia voi seurata tilillä @saaristonneito.

wilhelmsberg parainen niina

Niina on paikalla kun apua tarvitaan. Oman hevosensa Mirakelin treenaamisen lisäksi hän auttaa nuorten hevosten kouluttamisessa sekä auttaa niin tallitöissä, maastojen vetämisessä kuin Instagramin päivittämisessäkin. Mirakelin omistajana Niina ja hänen koiransa Arttu on tallilla lähes päivittäin, ja tuntee tallin käytännöt ja hevoset hyvin. Niina harrastaa myös ratsastusjousiammuntaa, ja opettaa sitä mielellään tallin issikoille. Niina työskentelee juristina ammattiliitossa. Instagramissa Niinaa voi seurata tililtä @ninnisuvanto.

Capu ja Darwin toimittavat mm. ovikellon roolia. Lisäksi Capu terrierinä vastaa tietysti tallin jyrsijätorjunnasta.