Metsämieliratsastus – läsnäoloa luonnossa hevosen kanssa

metsamieli_logo

Luonnossa oleskeleminen rauhoittaa ja rentouttaa. Syke, hengitystiheys ja verenpaine laskevat sekä stressihormonit vähenevät. Metsämieli-menetelmässä luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutukset yhdistetään tietoisen läsnäolon (mindfulness) ja tunnetaidon harjoituksiin kiireettömässä ilmapiirissä. Metsämieliratsastuksessa tähän yhdistyy vielä hevosen lämmin läsnäolo, aitous ja myötätunto.

Metsämieliratsastusretken kokonaiskesto on 2 h, ryhmäkoko 2 – 5 henkilöä ja hinta 55 € / henkilö. Harjoituksia tehdään sekä maastakäsin että ratsastaen ja retkeen sisältyy myös hevosenhoitoa. Ratsastusosiossa edetään rauhallisesti käynnissä läsnäoloon keskittyen. Metsämieliratsastusretkille otetaan mukaan myös vähemmän kokeneita ratsastajia, kunhan selkään nouseminen onnistuu ja perusratsastustaidot ovat hallussa. 

Metsämieliratsastuksia järjestetään joka toinen keskiviikko. Lisäksi retkiä voidaan järjestää tilauksesta ja yhdistää leireihin sekä tyky-päiviin. Metsämieli-menetelmää voidaan soveltaa myös melontaretkiin. Lisätiedot ja varaukset Sarilta.

Metsämieliretkien sisällöstä vastaa koulutettu Metsämieli-vetäjä Reetta. Voit pyytää pieniä Metsämielimaistiaisia myös muilla Reetan vetämillä maastoilla. 🙂

Lisää Sirpa Arvosen kehittämästä Metsämieli-menetelmästä täältä.

Tervetuloa pysähtymään hetkeen hevosystävän kanssa. ❤

metsämieliratsastus